Restauranger ivadmin  

Olika bar/restaurang-typer

Det finns personer som lätt inspireras av bilder på mat. Du kanske sitter och scrollar på sociala medier och sedan stöter på en bild av en pastarätt som ser helt utsökt ut. Vissa väljer då att börja leta efter restauranger i närheten som säljer den maträtten. Förutom mat är det dock efterrätter som brukar få större uppmärksamhet när det gäller just bilder. Vissa väljer att spara en bild på en stor, vacker tårta, och sedan kontaktar de bageriet och ser ifall det är möjligt att beställa just en sådan.

Att inspireras av matbilder är inte ovanligt. Men istället för att endast sitta och förlora sig i drömmar om hur maten smakar och var du kan hitta den, varför inte besöka en riktig restaurang? Det finns idag alla möjliga typer att välja mellan. Här nedan har vi berättat lite kort om några mer unika maträtter och platser du kan besöka.

Havets delikatesser

Det finns mycket gott som kommer från havet. Dock är det många som anser att dessa saker är svårare att tillaga på rätt sätt. Men det finns flera restauranger som bjuder på alla havets delikatesser. Ett exempel är ostron som har blivit rätt populära, det beror främst på att dessa serveras råa. Men det finns en maträtt där ostronen först tillagas i ugnen, gratinerade ostron, de har en väldigt unik och speciell smak som du bör testa minst en gång.

Barer med utsikt

Vissa föredrar att ta en afterwork på sin favoritrestaurang eller bar. Men att avsluta veckan på ett tak är ännu bättre. Det finns ett antal takbarer som inte bara bjuder på goda drinkar och tilltugg, utan även fantastiska utsikt. Är du osäker på var du kan hitta en takbar finns det en hemsida, rooftopguiden, som listar alla tillgängliga platser. Hemsidan kan leda dig till de bästa takbarerna oavsett var du befinner dig i världen.

Boka bord

Det allra viktigaste du bör komma ihåg om du ska besöka en av stadens finaste restauranger eller barer är att boka bord. Genom att vara ute i god tid behöver du inte oroa dig för att bli nekad inträde när du vill besöka en sådan plats. Ett tips är att söka på restaurangen/baren på nätet för att se ifall du behöver boka bord eller inte. Det är ofta relativt lätt att hitta denna information.