Restauranger dahlbompatorget.se  

Få råd att äta ute

Att gå på restaurang är alltid trevligt. Oavsett om du gör det själv, med en partner eller med vänner. Det kan dock bli dyrt i längden. Särskilt i dessa tider där inflationen skenar och allt ökar i pris. Det går dock att komma undan billigare på restaurang om man bara tänker till lite.

Hitta bra priser

Även om inte restauranger brukar ha extrapriser så kan de ändå ha dagar eller tillfällen där det är något billigare. Ett sånt exempel är ”happy hour”, och samma kan också gälla för maten. Du som är äldre kan också leta efter restauranger som erbjuder seniorrabatt till sina kunder. En seniorrabatt gäller oftast om du är över 55 och ger dig och eventuellt ditt sällskap lägre priser. Om du är flitig med att utnyttja seniorrabatter sparar du givetvis en hel del pengar som kan användas på restaurang istället, även om det inte finns någon aktiv rabatt där du vill äta.

Prioritera

Ett annat sätt att få råd att äta ute är att försöka hålla nere kostnaderna själv. Enklast och mest effektivt är att inte dricka någon alkohol. Om du håller dig till vatten behöver det inte bli särskilt dyrt alls att äta ute. Hoppar du även över förrätt och efterrätt kan du komma undan väldigt billigt. Att bara ta en huvudrätt även på en finare restaurang är inte mycket dyrare än att till exempel köpa en dagens lunch. Tänk dock på att det som främst kostar för restaurangen är bordet och personalen. Så om du väljer att göra så här är det juste att gå när du är klar, eller att ta maten som take away.