Blandat om barer/restauranger ivadmin  

Att jobba i bar

Att jobba i en bar kan vara roligt, trevlig men samtidigt väldigt krävande. Skulle du vara intresserad av att börja jobba i en bar finns det några saker du måste känna till först.

1. Ett väldigt fysiskt jobb

Jobb i bar är väldigt fysiska. Du kommer att springa runt en hel del, blanda drinkar, böja dig ner och lyfta saker, städa och mycket mer. När det är många besökare får du räkna med att du kommer att springa runt i flera timmar utan möjligheter att sätta dig ner i några minuter.

2. Du får inte vara överkänslig.

Eftersom du kommer at behöva hantera alla möjliga människor får du inte vara för känslig. Det är viktigt att du inte blir lätt förolämpad. Vissa människor kan nämligen vara rätt otrevliga mot de som jobbar i barer, så om du vill jobba i en bar bör du ha skinn på näsan.

3. Viktigt att vara trevlig – under hela jobbpasset

Att jobba i bar är en typ av serviceyrke, det innebär att du måste bemöta alla kunder med leenden. Det spelar ingen roll om du inte tycker om kunderna eller om du har en dålig dag. Att vara trevlig och tillmötesgående mot gästerna är väldigt viktigt.

4. Du måste vara social

Som bartender kommer du att träffa många olika människor. Du kommer därför behöva vara social i flera timmar med alla möjliga människor. I vissa fall kan du behöva vara en rådgivare och vän på en och samma gång. Vill du jobba i en bar kan du därför inte vara rädd för småprat.