Restauranger ivadmin  

Att driva en bar eller restaurang

Det finns tre saker som är extra viktiga för att lyckas med att driva en bar eller en restaurang. Det är ekonomin, alkoholserveringen och menyn. Självklart måste du även tänka på inredningen, restaurangens läge, men dessa tre saker bör du lägga ner lite mer tanke på.

Ekonomin

Det är viktigt att du har tillräckligt med pengar för att lyckas med baren/restaurangen, speciellt när du startar en. Ta en noga titt på din budget och se ifall du bör ansöka om ett lån eller inte för att lyckas. Sedan är det väldigt viktigt att du håller koll på ekonomin under hela tiden som restaurangen är öppen.

Alkoholserveringen

För att få servera alkohol krävs det att du har ett serveringstillstånd. Men trots att du har tillstånd bör du även hålla koll på alkoholserveringen. Se till att inte servera minderåriga och personer som redan druckit en hel del.

Menyn

Menyn är den tredje saken du bör ta en titt på då och då. Ibland kan det krävas några förändringar för att den ska vara så bra som möjligt. Ifall en viss maträtt inte beställs ofta kan du byta ut den mot något annat. Detsamma gäller drycken.