Restauranger kalle  

Allt om drycker

Maten som serveras på en restaurang är viktig. Men något som är nästan lika viktigt är drycken. Därför kommer vi i det här inlägget att ge dig en kort genomgång på olika sorters drycker som bör finnas på din restaurang.

Alkohol

För att din restaurang ska kunna erbjuda alkohol till maten behöver ni ha ett alkoholtillstånd. Men när det är fixat är det fritt fram att börja servera olika sorters alkohol på din restaurang och i den här delen får du några tips på vanliga alkoholsorter som finns på restauranger.

Rött vin

Ett rött vin passar bra till kötträtter, fisk, ost och risotto. Det finns en hel del olika sorters röda viner att välja bland. Ett exempel på ett populärt rött vin är Amarone vilket är ett italienskt rött vin som många kan uppskatta.

Vitt vin

Vitt vin passar till fisk, skaldjur, kyckling och vegetariska eller veganska maträtter.

Mousserande vin

Ett annat exempel på ett vin som serveras på restaurang är ett mousserande vin. Mousserande vin brukar oftast vara vita viner och kan ha olika mängd med kolsyra.

Rosé

Ett rosévin är ett annat sorts vin som är ljusrött. Rosévin passar bra till skaldjur, fisk, milda ostar och saltare snacks.

Öl

Om vi går ifrån viner är det också vanligt att man beställer in en öl till maten. Öl passar bra till kötträtter och pizza. Det finns flera olika sorters öl att välja bland. Till exempel lager och ale. På internet kan du läsa mer om skillnaden mellan de olika varianterna som finns på öl.

Du kan även välja att servera olika sorters drinkar på din restaurang. Drinkar går att göra alkoholfria. Några exempel på populära drinkar är mojito, moscow mule, strawberry daiquiri, whiskey sour, sex on the beach, hot shot, bloody mary, martini, margarita, screwdriver, white russian, gin och tonic och irish coffee.

Läsk

Förutom att det finns en hel del olika sorters alkoholhaltiga drycker finns det även de drycker som är utan alkohol och går åt det sötare hållet. Både barn och vuxna kan vilja ha en läsk till maten och därför är det viktigt att det finns ett bra utbud på läsk. Läsk passar bra till de allra flesta maträtterna och det finns många olika sorters läsksorter att välja bland. Några exempel på läsksorter du skulle kunna ha på din restaurang är coca cola, trocadero, fanta, sprite, 7up, pepsi, zingo, champis, trocadero och pommac. Sedan finns det också ett flertal olika sorters bubbelvatten med olika smaksättningar att välja bland.

En läskedryck innehåller kolsyra men eftersom en del inte gillar kolsyra men vill ha något sött att dricka kan det vara en bra idé att ha festis, juice eller mer på menyn. Glöm inte bort att det alltid bör finnas vatten att tillgå på en restaurang.