Restauranger kalle  

Överraska mamma med kakor och restaurangbesök

Det finns tusen anledningar att fira mamma, ofta blir det på traditionella Mors Dag men man kan ju faktiskt fira henne (eller vem som helst för den delen) närhelst man vill. Vill du ordna en överraskning på riktigt så är det bättre ju mer oväntad den är.

Planera barntid och egentid

Du kan lägga upp firande beroende på hur er situation ser ut, men eftersom ett mamma-firande brukar involvera barn så är ett tips att ha första delen av firandet där de är med, och sedan skaffa barnvakt så att ni har den andra delen för er själva. Att ge mamma kakor från barnen kan vara väldigt gulligt men kan också involvera mycket stök och kladd i köket. En rolig lösning är att istället beställa kakor med tryck, det kan till exempel vara hjärtformade med antingen text eller bild på. Det kommer garanterat älskas av mamma, plus att huset fortfarande kommer vara rent. Planera beställningen i tid och låt barnen vara med och bestämma hur kakorna ska se ut, så kommer de ändå vara en stor del av resultatet.

När barnens firande är över kan det bli riktigt uppskattat att bjuda ut din sambo eller fru på en restaurang hon tycker om. Även om det bara är ni två, kan du fortfarande fira henne just för att hon är mamma till dina barn. Du vet vad hon älskar mest när ni är ute, så se till att låta henne få njuta av det som gör att hon slappnar av och som just hon mår bra av. Att få en sådan här överraskning är oftast väldigt omtyckt och gör att både du och hon kan komma tillbaka som glada och mer kärleksfulla föräldrar. Ett firande som både involverar barnen på ett fint sätt, plus att ni får egentid på kvällen, är förmodligen ett av de bästa sätten att fira en mamma på.