Restauranger kalle  

Bygg din egen bar eller restaurang

Har du bestämt dig för att starta din egen bar eller restaurang och vill du kanske till och med bygga din egen istället för att leta komplicerade hyreskontrakt och höga hyror? Att bygga en egen restaurang kostar givetvis också en slant med takstolar, bärande väggar, måleri och eldragningar, men sedan är faktiskt byggnaden din och om du vill göra om den en vacker dag så har du betydligt större frihet än med en hyrlokal.

Anlita en pålitlig byggfirma

När det kommer till en restauranglokal som du vill ska få ett gott rykte både vad gäller menyn och byggnadens arkitektur, så gäller det att anlita en duktig och effektiv byggfirma som inte håller på med något fuffens. Ett tips som allt fler privata husägare och personer som vill bygga något för kommersiellt syfte gör, är att anlita en arkitekt. Fördelen är att det går att få ritat en byggnad som verkligen sticker ut ur mängden, nackdelen är att det kostar en del. Dock finns det många prisvärda arkitektfirmor, du behöver ju inte välja Gert Wingårdh. Tänk allt häftigt du kan göra i en arkitektritad och unik byggnad. Från passande takstolar till val av kök och inredning.

Välj en byggfirma med många år på nacken i branschen. Ju mer erfarenhet en byggfirma har från liknande projekt desto mer sannolikt är det att de vet vad de gör. Googla runt på en massa byggfirmor i trakten och underskatta inte att rådfråga vad de vet om takstolar och vilka olika byggstilar som kräver vad.

En kock till din restaurang

När du har byggt din egen restaurang är det viktigt att maten håller samma höga nivå. Att anlita en kock är ett kul projekt men också väldigt stressande och krävande. Utan en bra kock kan du lika gärna sätta upp menyn själv. En kock på den nivån ska också kunna hantera stress och ett stort team och kunna leverera högklassig mat snabbt och effektivt och även kunna ha åsikter om hur man bäst ändrar menyn och kommer med nya förslag.

Inred din restaurang

Nu kommer ett riktigt kul moment, nämligen inreda din restaurang i samma röda tråd som resten av byggnaden. Har du en flott restaurang i ett arkitektritat hus ute på landet kan du väja en blandning av lantligt och rustikt med en unik touch av lyx. Vill du göra det riktigt elegant och rustikt samtidigt kan du låta takstolarna synas till viss del, eller rättare sagt bjälkarna, och kanske dekorera en del av dem med något. Det ger en känsla av en ateljé eller en gammal loge men kan bli så underbart vackert.

Bygget är slut – nu är det dags att bygga en hemsida

Alla företag behöver idag en välfungerande och inspirerande hemsida. Där kan folk boka bord och se galleriet av bilder, kika på menyn och läsa mer om hur just din restaurang tog fart. Gör hemsidan själv eller anlita ett företag eller en webbyrå som designar den åt dig och gör den användarvänlig för folk.