Restauranger kalle  

Restaurangmiljö utomhus – inredningstips

Svenskar är proffs på att förlänga sommaren genom att njuta av såväl vårens som höstens solstrålar. Lunch utomhus oavsett temperatur så länge solen visar sig är en klassiker när det gäller svenskarnas livsstil.

Driver du restaurang och vill skapa en optimal atmosfär utomhus där gästerna kan njuta fullt ut när vädret tillåter? Då har du hittat helt rätt. Här får du smarta inredningstips för en trivsam och stilfull terrass eller utemiljö i anslutning till restauranglokalen.

Lyxig stenläggning till bra pris

Väljer du att låta en entreprenad sköta både inköp och utförande när det gäller uterenoveringen kommer slutpriset bli dyrt. Därför är det i längden fördelaktigt att på egen hand införskaffa material hos Stenbolaget eller liknande leverantör på nätet.

Ett lyxigt utegolv får du enkelt genom att satsa på marksten, natursten eller annat golv hos proffsen på Stenbolaget. Nätbutiken, som funnits sedan 2005, har ett stort stensortiment av hög kvalitet. Här kan du räkna med trygga villkor oavsett om du handlar som företag eller privatperson. Köp allt material inför renoveringen hos Stenbolaget, men använd dig av skickliga hantverkare när det kommer till stenläggningen.

På Stenbolaget hittar du mer än traditionell marksten till uteplatser – du kan även köpa dekorsten till trädgårdsrabatter eller grusgångar samt mursten för att dela upp ytan. Det är med andra ort ett smart sätt att använda Stenbolaget för att fixa en lyxig uteplats för restaurangens matgäster!

Viktigt med vindskydd

Under högsommaren kan det vara skönt med ett par svalkande vindpustar, men i längden kan blåst bli ohållbart. Oönskade vindar leder till stor irritation och kan även vara riskfyllt med tanke på parasoll eller annat möblemang. Därför bör du alltid se till att rigga ett tåligt vindskydd i anslutning till restaurangens uteterrass.

Du kan välja klassiska vindskydd som ställs upp på platser där blåsten lätt tar sig igenom, men det går även att skapa lä med hjälp av växtlighet. Stora krukor med högre plantor håller den mesta vardagsblåsten borta.

Glöm inte ”chill-hörnan”

Ett inredningstips som garanterat får dina gäster att stanna kvar lite längre och kanske även lägga en slant på goda drinkar är terrassens soffhörn. En plats utomhus där gäster kan sitta bekvämt och avslappnat före eller efter maten.

För att skärma av chill-hörnan från den övriga serveringsmiljön kan du använda ett annat utegolv. Ett exempel är stilfulla granitplattor från Stenbolaget som passar utmärkt för att skapa en naturlig men trendig utemiljö.