Restauranger kalle  

Håll halloweenfest på restaurangen

Halloween har blivit något som allt fler har börjat fira, både unga och gamla. Hur man firar halloween skiljer sig dock lite åt beroende på vilken ålder man är i, men gemensamt för de flesta är att halloween är en tid då man får klä ut sig, oavsett hur gammal man är.

 

Att fira halloween privat

Många halloweenfester sker privat och i de flesta fall är festerna för barnens skull. För barn är halloween en högtid som är lite extra spännande då de får klä ut sig, umgås med andra barn, äta godis, vara uppe sent och se på skräckfilmer. Men det är inte bara barn som passar på att klä ut sig under halloween. Det finns ingen åldersgräns när det kommer till vem som kan och inte kan klä ut sig under halloween och vuxna passar gärna på. Under deras halloweenfester är det dock oftast mer fokus på alkoholen än på godiset och buset. I vissa fall hålls barnens halloweenfest tillsammans med de vuxna, men det är inte ovanligt att barn och vuxna vill fira separat ifrån varandra.

Att fira halloween på bar eller restaurang

För vuxna finns det olika sätt att fira halloween. Man kan exempelvis fira hemma som en privat fest, men man kan även fira på barer och restauranger. Antingen kan man boka en restaurang för privat bruk så att man får hela restaurangen för sig själv och kan fira med alla sina nära och kära. Men en restaurang kan även anordna halloweenfesten själva. Då blir festen öppen för alla och alla som får lust kan droppa in. Det är ett väldigt bra sätt att få fler besökare till restaurangen då event av olika slag fungerar som marknadsföring.

För att göra halloweenfesten mer lockande för spontana besökare, kan restaurangen dela ut halloweendräkter för barn och vuxna så att den som vill kan klä ut sig. Med dräkter blir halloweenfesten fulländad. Köp dräkter som passar både för vuxna och barn, men håll dräkterna enkla. Det kan räcka med en peruk eller glasögon. En mustasch eller hatt. Dräkterna behöver med andra ord inte kosta så mycket. Köp hellre något enklare och ett större antal, än få och dyra dräkter. Glöm inte heller bort att göra reklam för eventet i god tid så att folk vet var de ska gå när det börjar dra ihop sig för halloween. Restaurangen kan garanterat förgylla tillvaron för många som inte är bjudna på någon privat halloweenfest.