Restauranger kalle  

Att ta sig till och från jobbet

Att på ett smidigt sätt kunna ta sig till och från jobbet på en restaurang eller en bar är en stor anledning till varför man väljer att tacka ja eller nej till ett jobb. Eftersom en restaurang har många anställda är det viktigt att de känner att de har möjlighet att ta sig till och från arbetsplatsen på ett bra sätt. I det här inlägget har vi därför valt att fokusera på olika färdmedel.

 

Med bilen

Ett vanligt färdmedel många i personalen använder för att snabbt ta sig till sin arbetsplats är bilen. Eftersom det är ett så pass vanligt fordon ska du se till att det finns bra parkeringar i nära anslutning till arbetsplatsen så att dina anställda har möjlighet att ta sig till och från jobbet på ett smidigt sätt utan att de behöver betala skjortan i parkeringsavgifter. Det finns många olika sorters bilar att välja bland. Något som har blivit allt vanligare de senaste åren är de miljövänligare bilarna. Ett bra exempel på det är en hybridbil som går på el eller bensin om det är nödvändigt. Förutom att de anställda kan åka var för sig i egna bilar är det också vanligt att man samåker.

Med kollektivtrafiken

En annan förutsättning för att din personal ska vilja jobba på din restaurang är att det finns bra kollektivtrafikförbindelser i närheten av arbetsplatsen. Det finns flera olika sätt att färdas med hjälp av kollektivtrafiken. Några exempel på det är buss, tåg, spårvagn och pendeltåg. Om någon i din personal bor längre bort från arbetsplatsen kan personen behöva anpassa sig efter kollektivtrafiken, vilket kan vara bra även för dig som chef att ha med i beräkningen när du exempelvis tar fram schemat för din personal.

Med cykeln

De som inte är rädda för att få bra motion oavsett tid på dygnet och den årstid vi befinner oss i väljer att ta cykeln till jobbet. Därför är det viktigt att du ser till att det finns bra cykelställ eller andra avlastningsplatser där din personal kan förvara sina cyklar under arbetspasset utan att riskera att de blir stulna. Att cykla är dessutom bra för miljön eftersom att en cykel inte avger några utsläpp. På många arbetsplatser uppmuntrar man personalen till att ta cykeln till och från jobbet genom att anordna tävlingar. Exempelvis kan den i personalen eller det arbetslag som cyklar mest under en termin få någon form av vinst.

Promenad

Många som bor på gångavstånd från arbetsplatsen väljer att gå till jobbet. Att få en kort promenad dagligen är bra för hälsan och många känner sig redo att starta dagen när de är på plats.

Med elsparkcykel

Sist men inte minst har vi de som tar sig till jobbet på en elsparkcykel. En elsparkcykel är en sorts sparkcykel som går på el och därför behöver du inte stå för hastigheten för egen maskin.