Restauranger ivadmin  

Restaurangkänslan hemma

Det är inte alltid lätt att boka bord på en restaurang, speciellt gäller det de mest populära. Många gånger är de fullbokade och du kan få vänta flera månader på att ett bord ska finnas tillgängligt. Då kan du alltid skapa den trevliga restaurangkänslan hemma istället. Bjud in vänner, laga god mat, eller beställ mat, och lyxa till det lite. Detta blir dessutom många gånger billigare jämfört med besöket på en lyxrestaurang.

Hemleverans med vin

Vad är en lyxig middag utan vin? Självklart kan du besöka Systembolaget och köpa ett par flaskor. Men skulle du inte ha möjlighet med detta går det att beställa hem vin från nätet. Om du ska skapa en riktig middagsbjudning kan det vara trevligt att ge alla gäster en lista med ett par olika viner som de kan välja mellan. Du som inte dricker kan självklart välja att serveras alkoholfri cider eller något annat småbubbligt.

Vackra menyer

För att restaurangkänslan verkligen ska infinna sig rekommenderas det att du bjuder på minst två rätter, en förrätt och varmrätt, eller varmrätt och efterrätt. Du kan även servera fler om så önskas. Tänk dock på att inte skapa för stora rätter så att gästerna inte blir mätta på den första. Du kan även skapa en meny som du ger till dina gäster så de får veta exakt vad som serveras. Det kommer dessutom höja stämningen ännu mer.

Klädseln

Sist men inte minst, klädseln. Det är vanligt att klä sig i myskläder när du ska äta hemma. Men om du bjuder in gäster, serverar god mat och dryck kan det vara trevligt att klä upp sig lite. När du skickar inbjudan till gästerna, beskriv vilken klädsel som förväntas. Det behöver dock inte vara det allra finaste kläderna eller senaste modet, men något mer än jeans och en t-shirt eller myskläder kommer att göra allt trevligare.